miercuri, 12 noiembrie 2008

Suntem liberi sau nu?

In ultimii ani tot mai multi se intreaba asta, iar dupa declansarea crizei, daca ai ochi sa citesti cum evolueaza lucrurile politic si social, incepi sa iti dai seama cat de urat a evoluat omenirea.
Suntem guvernati de nevoi speciale, care nu neaparat ni le dorim. Crizele politice se acutizeaza, social clivajul dintre cei bogati si cei saraci se adanceste, iar tehnologia ne transforma in oameni reci, dominati de nevoia de informatie, condusi de aceasta. Si la baza tuturor acestor lucruri sta banul, creditul, finantele. Cu alte cuvinte, bancile si cei care le controleaza.

Napoleon Bonaparte avea dreptate cand spunea "Cand banii unui guvern depind de banci, bancile, si nu sefii de guvern controleaza societatea." Doar uitati-va pe strada si veri ramane surprinsi sa vedeti ca bancile surclaseaza farmaciile, magazinele alimentare sau orice alt magazin. In supermarket-uri sigur veti gasi cel putin o sucursala, doua bancomate si nu numai. Birouri de credite, specialisti consultanti, etc., iata ce se poate gasi intr-un hypermarket.

Si sa nu uitam de Federal Reserve(FED) sau banca principala a americanilor. Dar este ea de fapt a americanilor? Consiliul de conducere a FED este format din cateva banci internationale, multe cu sucursale in Europa si nu numai. Si vazand asta in America, care este exponentul democratiei in lume, cat de liberi suntem noi cu adevarat?

O sa incep o serie de posturi in care sa imi expun punctul meu de vedere de ce cred ca lucrurile in lume s-au incordat. Nu vreau sa critic, ci doar sa explic de ce vad eu lucrurile asa.

Niciun comentariu: